Okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”

Ookrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”
25/04/2024

Okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”

Konferencija
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Mediacentar Sarajevo u okviru regionalnog projekta “Jačanje uloge medija u odgovoru na klimatsku krizu”. organizira okrugli sto “Kako izvještavati o klimatskim promjenama?”.
 
Konferencija će biti održana u Hotelu Europe, Vladislava Skarića 5, 25. aprila sa početkom u 14:00 sati. 
 
Cilj navedenog projekta jeste upravo osnažiti i omogućiti novinarima da više ali i, što je značajnije, s dubljeg, istraživačkog aspekta izvještavaju o klimatskim promjenama i posebno njenim posljedicama u Bosni i Hercegovini. Na taj način bi se podigla i svijest javnosti o posljedicama klimatskih promjena i neophodnosti osmišljavanja adekvatnog odgovora na ovaj fenomen. 
 
Kako bi se postigao ovaj cilj, između ostalog, neophodno je novinare i novinarke povezati sa relevantnim osobama, naučnom i akademskom zajednicom koja može dati odgovore na mnoga pitanja značajna za javnost. Upravo je to cij okruglog stola koji organizujemo. Bit će to prilika da na jednom mjestu okupimo novinare/ke i stručnjake/inje iz ove oblasti i pokušamo doći do odgovora na pitanje – kako izvještavati o klimatskim promjenama.
 
Okrugli sto ćemo otvoriti kratkim panelom sa relevatnim predstavnicima/ama akademske, civilne i medijske  zajednice, te institucija vlasti, nakon čega će uslijediti diskusija sa učesnicima/ama. 
 
Program događaja nalazi se ovdje
 
Za sve informacije možete se javiti na mail tarik.mocevic@media.ba
 
Molimo vas da svoje prisustvo potvrdite mailom na hana@media.ba
 
Projekat "Jačanje uloge medija u odgovoru na klimatsku krizu" podržan je Regionalnim grantom projekta "SMART Balkans - Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan" koji provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.