Biber - regionalni konkurs za kratku priču

Biber - regionalni konkurs za kratku priču
26/05/2024

Biber - regionalni konkurs za kratku priču

Konkurs
Balkan

Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd poziva poziva autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da se prijave za učešće u šestom po redu konkursu za kratku priču Biber.

Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve.
 
Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama (u bruto iznosu):
1. nagrada 1.100 eura
2. nagrada 850 eura
3. nagrada 600 eura.
 
Izbor pristiglih priča napraviće žiri u sastavu: Tanja Stupar Trifunović, Almin Kaplan i Jasna Dimitrijević. Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnoj zbirci. Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra/studenog 2024.
 
Rok za prijavu je 26.4.2024.

Za više informacija i prijavu, posjetite službene stranice organizatora.