Konkurs za novinarsku nagradu Eko novinar/ka

Konkurs za novinarsku nagradu Eko novinar/ka
12/06/2022

Konkurs za novinarsku nagradu Eko novinar/ka

Nagrada
Bosnia and Herzegovina
Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi!“, koji finansijski podržava Švedska, raspisuje Konkurs za novinarsku nagradu „Eko novinar/ka“ za profesionalno, odgovorno i utjecajno izvještavanje na temu zaštite okoliša.
 
Učesnici/e konkursa su u obavezi da dostave medijski materijal na temu zaštite okoliša u Bosni i Hercegovini objavljen u razdoblju od 1.6.2021. godine do 31.5.2022. godine.
 
Pravo učešća imaju profesionalni novinari/ke i fotoreporteri/ke novinskih agencija, dnevnih listova, nedjeljnika i mjesečnika, javnih emitera i lokalnih televizija, radio stanica i internet portala (sa obavezno istaknutim impressumom).
 
Novinarska nagrada „Eko novinar/ka“ dodjeljuje se u tri kategorije:
 
Audio/video prilog (intervju, reportaža, TV/radio emisija, TV/radio prilog…)
U kategoriju spadaju svi video ili audio prilozi na temu zaštite okoliša objavljeni na TV ili radio stanici, na internet portalu ili drugoj medijskoj platformi u trajanju od minimalno 1 minute.
 
Tekst (članak, vijest, kolumna, blog…)
U kategoriju spadaju svi novinarski tekstovi na temu zaštite okoliša, bez obzira na medijski žanr, objavljeni u printanim medijima i/ili na internet portalima, sa minimalno 1000 karaktera.
 
Fotografija
U kategoriju spadaju novinarske fotografije, objavljene u printanim medijima i/ili na internet portalima, koje upečatljivo oslikavaju temu konkursa.
 
Rok za prijavu je 12.6.2022.
 
Za više informacija o konkursu i uslovima prijave, posjetite službene stranice organizatora.