Večernja promocija knjige Hamza

Večernja promocija knjige Hamza u Ateljeu Figure
29/05/2024

Večernja promocija knjige Hamza

Promocija
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Hamza Bakšić, doajen bosanskohercegovačkog novinarstva, ostavio nam je u naslijeđe hiljade novinskih tekstova, nekoliko knjiga i zapisa o profesiji, široj javnosti nepoznate historijske feljtone, te podsjetnik za novinare koji je neumorno dopunjavao i objavljivao čak tri puta. Dio njegovih zapisa odnedavno je dostupan u knjizi ''Hamza'' te zahvaljujući timu iz Mediacentra Sarajevo, Amri Bakšić Čamo, brojnim prijateljima i saradnicima, imamo priliku da upotrijebimo ovo naslijeđe u današnjem radu.

Susret povodom objavljivanja knjige upriličit ćemo u Ateljeu Figure, 29. maja 2024. godine, od 19:30 sati. Kroz razgovor ćemo čuti nešto više o životu Hamze Bakšića od njegovih prijatelja, saradnika i učenika. Razgovarat ćemo i o današnjem čitanju Bakšića i načinima kako se njegovi zapisi mogu upotrijebiti u istraživanjima, novinarstvu, historiografiji i obrazovanju.

U promociji ''O knjizi Hamza i Hamzi Bakšiću'' učestvuju: Omer Karabeg, Senadin Musabegović, Senka Kurt, Boro Kontić, Selma Zulić Šiljak i Damir Imamović.

Nakon zvaničnog dijela razgovora, druženje ćemo nastaviti uz zakusku i muziku koja se mogla čuti iz Hamzine radne sobe.

Knjigu ''Hamza'' možete preuzeti OVDJE.