WARM Academy 2023

WARM Academy 2023
25/06/2023

WARM Academy 2023

Trening
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Fondacija WARM je objavila poziv za prijave na multidisciplinarni, edukativni program WARM Academy koji će uključiti masterclass radionice i interaktivne panel diskusije sa modernim pristupom, inovativnim tehnikama i najboljim praksama usvojenim širom svijeta vezano za savremene konflikte i post-konfliktnu tranziciju.
 
Akademija će biti održana u Sarajevu od 10. do 15.7.2023. i otvorena je za studente, istraživače, umjetnike, fotografe, naučne radnike, novinare i druge koje zanima tranzicija nakon konflikta, izgradnja mira, ljudska prava, tranzicijska pravda i srodne oblasti. Ovogodišnje izdanje WARM Academy fokusirat će se na trenutno aktivne konflikte u Ukrajini, Afganistanu, Iranu i Sudanu, te na krucijalnu ulogu reportera, umjetnika i naučnika u kriznim vremenima.
 
Učešće u Akademiji je besplatno ali je ograničeno na 30 mjesta. Učesnici WARM Academy odgovorni su za sve troškove koje mogu imati tokom održavanja događaja, poput smještaja, putovanja i drugih životnih troškova. Radni jezik tokom svih dana je engleski. Učesnici su obavezni prisustvovati na barem 80% događaja kako bi dobili certifikat.
 
Rok za prijavu je 25.6.2023.
 
Za više informacija o programu i procesu prijave, posjetite službene stranice organizatora.