Preminuo novinar Mišo Vidović

Preminuo novinar Mišo Vidović

Preminuo novinar Mišo Vidović

Nakon duge borbe s teškom bolešću u Banjoj Luci je u 57. godini preminuo novinar Mišo Vidović. Bio je dopisnik više sarajevskih medija. Od 1998. bio je zaposlenik nekadašnje BiH televizije, a od 2006. je bio dopisnik Federalne televizije.

Njegovu karijeru obilježile su različite novinarske teme, od političkih priča zbog kojih je bio meta nacionalističkih napada i retorike do onih o svakodnevici običnih ljudi te ključnim pitanjima njihove egzistencije, piše Federalna.ba. Pisao je o svom rodnom gradu, o tvrđavi Kastel, plovidbi Vrbasom i znamenitim legendarnim ličnostima.

Početkom prošle godine Mišini prijatelji pokrenuli su i humanitarnu akciju da bi mu olakšali borbu s rakom pankreasa. Nažalost, zdravstvene komplikacije su bile fatalne. Posljednji ispraćaj Miši Vidoviću bit će upriličen danas na Starčevici, poznatom banjalučkom groblju Šljivice.

Izvor: Federalna.ba, RTRS

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.