Sarajevska policija uhapsila osumjičenog za prijetnje novinaru

Sarajevska policija uhapsila osumjičenog za prijetnje novinaru

Sarajevska policija uhapsila osumjičenog za prijetnje novinaru

Telefonom uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo, osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

foto: MUP KS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) u saradnji sa kolegama u kolegama iz Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo uhapsili su tridesetosmogodišnjaka sa Pala zbog sumnji da je prijetio novinaru, saopšteno je iz MUP-a KS.

U saopštenju se navodi da je u prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu prije podne M.A. iz Sarajeva prijavio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Njemu su, kako piše, putem telefona upućene ozbiljne prijetnje po život i tijelo.

“Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa kolegama iz PU Istočno Sarajevo pronašli i lišili slobode lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, a radi se M. M. rođen 1984. godine u Sarajevu, nastanjen na području općine Pale, nakon čega je isti doveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS i potom smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode”, dodaje se u saopštenju.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kako je javljeno iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS, policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenog.

___
 

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.