Slobodna Dalmacija otkazala saradnju Borisu Dežuloviću

Slobodna Dalmacija otkazala saradnju Borisu Dežuloviću

Slobodna Dalmacija otkazala saradnju Borisu Dežuloviću

Nakon sudske presude, prema kojoj Slobodna Dalamcija treba da isplati 150.000 kuna odštete za deset osoba, iz ovih novina otkazali su saradnju kolumnisti Borisu Dežuloviću.  

Dežulović je 2012. godine napisao tekst pod naslovom "Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji" nakon kojeg je deset osoba tužilo Slobodnu Dalmaciju za povredu časti, ugleda i dostojanstva. Dežulović ih je prozvao na stranicama Slobodne Dalmacije jer su, među ostalim, poručili da je 'Antonija Bilić neizravna žrtva Gay Pridea u Splitu', prenosi Dalmatinski portal

Zbog solidarnosti sa kolegom, kolumnisti Ante Tomić i Jurica Pavičić otkazali su svoju saradnju sa Slobodnom Dalmacijom, a pored njih brojne kolege iz Hrvatske ali i regije podržale su Dežulovića. 

Povodom ovog slučaja, Dežulović je dao izjavu za Dalmatinski portal u kojoj je istakao kako ne treba biti pretjerano pametan za zbrojiti dva i dva: "Upravljačka garnitura je procijenila da u ovom historijskom trenutku ne odgovara izričaj kao moj. Pa sad imaju izbora, nek im gnjide pišu."

Izvor: N1, Dalmatinski portal, Tačno.net