Twitter: Duži tvitovi od 19. septembra

Twitter: Duži tvitovi od 19. septembra

Twitter: Duži tvitovi od 19. septembra

Twitter će od 19.9. prestati računati slike i citate u ukupni dozvoljeni broj karaktera.

Twitterovih čuvenih 140 karaktera, forma koja je za neke postala vrsta umjetnosti, od 19. septembra će se odnositi samo na tekst - citirani tvitovi, slike, video klipovi, gifovi i ankete biće od sada podržani kao dodatni sadržaj i neće oduzimati od ukupnog broja karaktera. Ovo se odnosi i na korisničko ime na početku tvita.

Twitter je promjenu najavio u maju ove godine, no tek sada objavljen je i datum kada će ona stupiti na snagu, iako nije najavljeno da li će sve navedene funkcije biti promijenjene u isto vrijeme. 

"Ovo je najznačajnija promjena koju smo napravili u posljednje vrijeme i ima za cilj da ljudima pruži punu mogućnost izražavanja u 140 karaktera", kaže Jack Dorsey, osnivač Twittera.

Twitterov limit od 140 karaktera izvorno je nastao zbog potrebe da poruke, koje su se u početku slale putem SMS-a, stanu u ograničenje operatera.

Najava o značajnom povećanju broja dozvoljenih znakova početkom 2016. godine izazvala je negativne reakcije korisnika, nakon čega je Dorsey objavio da Twitter "nikada neće izgubiti kreativnost, konciznost i brzinu" omiljenu kod korisnika, ali i da neće prezati od uvođenja novih funkcija, ukoliko one budu potrebne.

Izvor: The Verge, Quartz