News Impact Summit u Lisabonu

News Impact Summit u Lisabonu
12/10/2023

News Impact Summit u Lisabonu

Konferencija
Lisabon
Portugal

Evropski centar za novinarstvo (EJC) nastavlja svoj serijal News Impact Summit događajem koji će se održati u Lisabonu 12.10.2023.

Serijal konferencija News Impact Summit, koji organizuju Evropski centar za novinarstvo (EJC) i Google News Initiative, naredni događaj organizira u Lisabonu i posvećuje ga unapređenju izvještavanja o klimatskim dešavanjima.

Prisutni će razgovarati o tome izazovima i prilikama s kojima se suočavaju novinari i novinarke koji izvještavaju o klimi u eri brzog tehnološkog napretka i rastuće klimatske hitnosti. Učesnici će istražiti najsavremenije tehnike pripovijedanja, analizu podataka zasnovanu na umjetnoj inteligenciji i zajedničko izvještavanje koje premošćuje jaz između nauke i medija. Na samitu će se također razgovarati o ulozi novinara u promicanju klimatske otpornosti i interdisciplinarnim istraživanjima, kompleksnim modeliranjima i pristupima orijentiranim na rješenja kako bi prenijeli uvjerljive priče koje dolaze do različitih publika.

Tokom događaja će biti dodijeljena i nagrada za izvještavanje o klimatskim temama, za koju je prijava otvorena do 17.7.2023.

Učešće na događaju je besplatno.

Za više informacija i registraciju, posjetite službene stranice organizatora.