Baza online medija u Srbiji

Baza online medija u Srbiji

Baza online medija u Srbiji

SHARE Fondacija kreirala je ovaj interaktivni internet resurs s ciljem mapiranja online medija i detaljnije analize okruženja u kojem djeluju.

Web sajt na adresi OnlajnMediji.rs pokrenut je zbog potrebe za transparentnim predstavljanjem sve življe i veće medijske scene u Srbiji. Baza objedinjuje informacije o internet stranicama koje su isključivo registrovane kao internet mediji ili predstavljaju neregistrovane digitalne medijske portale. Pored najvažnijih informacija, poput osnivača medija, sredstava dobijenih iz javnih izvora i glavnog i odgovornog urednika, baza sadrži i druge korisne podatke o portalima: sjedište, lokaciju servera na kojem je sajt hostiran i slično. 

Foto: OnlajnMediji.rs

Podaci su predstavljeni u mašinski čitljivom formatu i dostupni za slobodno preuzimanje istraživačima, novinarima i široj javnosti. U rubrici "Istraživanja", autori će objavljivati tekstove i vizualizacije koje su rezultat istraživanja Fondacije i njenih partnera iz civilnog društva i medijske zajednice.

___
Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.