Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić prijetio novinaru Marinku Sekuliću

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić prijetio novinaru Marinku Sekuliću

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić prijetio novinaru Marinku Sekuliću

Sekulić je prijetnje prijavio policiji i zatražio zaštitu.

foto: Opština Srebrenica

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić telefonski je sinoć pozvao novinara iz Srebrenice Marinka Sekulića Kokezu, dopisnika Deutsche Wellea i N1, prijetio mu i psovao, javio je N1.

Grujičić ga je, kako je rekao Sekulić, pozvao putem Messengera, počeo psovati i prijetiti da će ga zapamtiti.

“Nisam ulazio u raspravu s njim. Nisam mu ništa odgovorio. Prijetnje shvatam ozbiljno”, kazao je Sekulić istakavši da je nakon toga pozvao policiju i prijavio prijetnje te zatražio zaštitu.

Iz Policijske uprave Srebrenica za N1 su kazali da je prijava primljena i da će u narednom periodu postupiti po prijavi.

Sekulić, kako navodi N1, smatra da je razlog prijetnji to što je na svom Facebook profilu podijelio tekst jednog portala, a u vezi sa Grujičićem.

Marinko Sekulić je novinar koji se početkom 2000-ih s porodicom vratio u Srebrenicu, gdje i danas živi sa suprugom Nerminom, piše N1. Radio je za brojne domaće i međunarodne medije, a između ostalog radio je i na radiju Opštine Srebrenica do penzije. Trenutno je dopisnik Deutsche Wellea i N1.

Izvor: N1

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.