NUNS se pridružio apelu za pomoć novinarima/kama u Turskoj i Siriji

NUNS se pridružio apelu EFJ za pomoć novinarima/kama u Turskoj i Siriji

NUNS se pridružio apelu za pomoć novinarima/kama u Turskoj i Siriji

Poziv članicama EFJ-a da pomognu kolegama i kolegicama u Turskoj i Siriji.
 
foto: Pixabay / Ilustracija
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pridružilo se apelu Evropske federacije novinara (EFJ) da podrži rad Sindikata novinara Turske (Turkiye Gazeteciler Sendikasi, TGS) i njihove porodice pogođene zemljotresom, javlja NUNS.
 
EFJ je, u koordinaciji sa potpredsjednikom EFJ Mustafom Kulelijem, pozvao sve članice u Evropi da pomognu kolegama i kolegicama u Turskoj i Siriji.
 
„Molim naše članove da pokažu njihovu velikodušnost doniranjem u fond solidarnosti koji je stvorio TGS za pomoć porodicama novinara pogođenih zemljotresom“, kazala je Maja Sever, predsjednica EFJ.
 
U dva snažna zemljotresa koja su 6. februara pogodila jugoistočnu Tursku i sjeverozapadnu Siriju do sada je poginulo 46.000 ljudi, a hiljade se i dalje vode kao nestale. Milioni žive u improvizovanim kampovima i potrebna im je humanitarna pomoć.
 
NUNS poziva sve članove, koji su u mogućnosti, da se pridruže apelu, a detalji kako uplatiti donacije za sve podružnice EFJ-a mogu se pronaći na ovom linku.
 
Izvor: NUNS

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.