Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

Vladajuća stranka prvi put u istoriji otvorila izložbu posvećenu kritici njenog rada

Izložba 'Necenzurisane laži' sadrži više od 2.500 medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Vučića i njegove Vlade.
 
foto: CINS
 
„Vučić, Vučić, Vučić, Vučić, Vučić...“, odzvanja glas Zorana Kesića sa dva monitora u galeriji Progres u Beogradu. Ponavljanje prezimena premijera Srbije izmontirano je iz emisija 24 minuta sa Zoranom Kesićem i deo je izložbe koju je predstavila Informativna služba Srpske napredne stranke (SNS).
 
Izložba pod nazivom 'Necenzurisane laži' sadrži više od dve i po hiljade medijskih sadržaja koji predstavljaju kritiku rada premijera Aleksandra Vučića i njegove Vlade u protekle dve godine.
 
Prema rečima Vladanke Malović, šefice Službe za informisanje SNS-a, izložba nije prozivanje tih medija nego dokaz da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika već i “ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori”.
 
Svoje mesto na ovoj izložbi našli su i tekstovi Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). Među njima su tekstovi koji su analizirali uzroke poplava iz 2014. godine i pokazali propuste odgovornih institucija, istraživanje o tome kako nedefinisani odnosi Srbije i Kosova najviše pogoduju kriminalu, kao i istraživanje o nelegalnoj eksploataciji peska i šljunka.
 
Među sadržajima u kojima se spominje CINS su i izjave direktora CINS-a Branka Čečena, ali i vesti o nagradama koje su dobijali novinari CINS-a.
 
Na izložbi su predstavljeni mediji i tekstovi koje su Aleksandar Vučić i njegova stranka već napadali na konferencijama za štampu i kroz provladine medije. Poseban zid su zauzeli statusi sa profila, uglavnom novinara, na društvenim mrežama.
 
Izložba je lišena medijskih sadržaja koji su hvalili rad Vlade i premijera i napadali one koji su ih kritikovali pa nije jasno na koji način će javnost da stekne uvid kako je izgledalo novinarstvo u prethodne dve godine.
 
Pogledajte foto galeriju sa izložbe:
 
 
Foto: CINS 
 
Tekst je izvorno objavljen na web portalu Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i ovdje prenesen uz dozvolu.