Juli u štampi: Najava izbora

Juli u štampi: Najava izbora

Juli u štampi: Najava izbora

Izbori su pred vratima, moglo bi se zaključiti na osnovu naslovnica novina gdje je ta tema bila najčešća u julu.

Arhiv Infobiro

Pregled ličnosti koje su obilježile naslovnice bh. dnevnih listova u julu ove godine ne donosi nam ništa novo što već nismo znali. Na prvim mjestima su tri člana Predsjedništva BiH, predsjedavajući Bakir Izetbegović (7), te članovi Mladen Ivanić sa 6 i Dragan Čović sa 5 udarnih naslova.

Uz uobičajene Fahrudina Radončića i Milorada Dodika (po tri naslovnice) ovog puta se pojavljuje i predsjednik Savjeta ministara Denis Zvizdić. Cijela lista koja uključuje i desetine njih sa jednim pojavljivanjem na udarnom dijelu naslovnice govore nam da su politika i političari najveća briga i pasija ovdašnjeg novinarstva.

Izbori su pred vratima. Moglo bi se zaključiti na osnovi naslovnica bh. novina. Dvanaest puta tema su upravo izbori. Popis, okončan u junu, bio je druga tema po važnosti. Osam puta na naslovnici.

Ono što ovu listu čini unekoliko drugačijom jesu brojnije teme iz socijalne oblasti (7), Evropskih integracija (7) i ekonomije (6). Poslije više od godinu dana samo dvije religijske teme na ključnom prostoru naslovnice listova umjesto prosječnih šest. Kultura je dobila samo jednu naslovnicu.