A / B / C / Č / Ć / D / / Đ / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / Š / T / U / V / W / X / Y / Z / Ž /

Ivana Dračo

Ivana Dračo

Title

Ivana Dračo

Ivana Dračo je rođena 1982. godine u Sarajevu. Završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a zatim magistrirala na Rodnim studijama Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu.

Objavljivala je stručne i naučne radove iz područja feminističke, queer i rodne teorije. Bavila se analizom medijskog izvještavanja o marginalizovanim grupama te koncipiranjem i vođenjem radionica i treninga iz oblasti rodne ravnopravnosti i osnaživanja LGBT osoba. Vodila je grupe podrške i edukativne radionice, grupno i individualno psihološko savjetovanje za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, kao i socio-ekonomski ugroženih porodica. Učestvovala je u realizaciji naučno-istraživačkih studija.

Područja interesovanja: vizualna kultura, cyber kultura, queer teorija, teorije tijela, marginalizovane grupe, socijalna psihologija.

Ivana Dračo