NDNV: Iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka

NDNV: Iza kampanje linča Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka

NDNV: Iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka

Novosadski odbor SNS-a izdao saopštenje sa uvredama na račun novinara i opozicionih političara.
 
foto: NDNV
 
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da iza kampanje linča vanrednog profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i novinara Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka (SNS).
 
“Ako je iko i sumnjao da iza kampanje linča, stotina pretnji smrću i hiljada šovinističkih uvreda koje su izrečene na račun programskog direktora NDNV-a i univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića, kojem je ugrožena elementarna fizička bezbednost, kao i njegovoj porodici, stoji Srpska napredna stranka, današnje saopštenje te partije je to potvrdilo“, navodi se u jučerašnjem saopštenju NDNV-a.
 
Novosadski odbor SNS-a je jučer izdao saopštenje sa nizom uvreda na račun novinara i opozicionih političara iz tog grada. SDS je u saopštenju Dinka Gruhonjića nazvao imenom “Sabahudin“ Gruhonjić, a tako su ga oslovljavali ultradesničari koji su prijetili njemu i njegovoj porodici.
 
Iz NDNV-a su istakli da se na jučerašnje saopštenje SNS-a neće obazirati u svome obraćanju nego na sudu na kvalifikacije koje su izrečene na račun Gruhonjića. 
 
Gruhonjić je u izjavi za Danas rekao da će SNS dobiti tužbu kao što je svojevremeno i Informer dobio, makar on “ne izlazio iz sudnice”. Dodao je i da ne želi previše da se obazire na navode koji su u “takozvanom saopštenju za javnost“, izrečeni.
 
“To je pisano u dobro poznatom maniru emisije ‘Radikalski talasi’ koja je išla devedesetih godina, i koja se služila ovakovim jezikom koji je ispod svake i pravopisne i bilo koje druge kritike“, navodi Gruhonjić.
 
“Dinko Gruhonjić, kao i svi iz NDNV-a, ostajemo novinari i ne planiramo da postanemo političari. Ali, planiramo da nastavimo da se bavimo svojim poslom“, naglašeno je u saopštenju NDNV-a.
 
Gruhonjić je godinama meta napada desničara i provladinih medija, a sada se tim grupacijama pridružila i vladajuća stranka, objavio je Danas.
 
Izvor: NDNV, Danas

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.